maanantai 18. tammikuuta 2016

Raylan oma blogi

Tervetuloa Raylan ikiomaan blogiin! Tässä ensimmäisessä postauksessa on nyt hieman Raylasta sekä meidän alkutaipaleesta.

Rayla on minun ensimmäinen kanini. Se on Lavella's-kanilasta, ja se on syntynyt joulukuussa 2011 kuuden poikasen poikueeseen. Rayla tuli minulle kuitenkin vasta 1,5 vuotiaana loppukesällä 2013 suoraan kasvattajaltaan. Kun löysin Raylan kuvia Petsiessä, ja huomasin, että se on myynnissä, ihastuin siihen välittömästi. Sen solakka kroppa, pystyt korvat ja kiiltävä turkki saivat minut laittamaan viestiä sen kasvattajalleen, ajatuksella "entä jos tuo olisikin minun kani"...

Rayla tuli aluksi vain koeajalle, jotta näkisin kuinka pahasti olen kaneille allerginen. Minulta oli myös juuri lähtenyt opaskoiraprojektini opaskoulutukseen, ja en halunnut palata yksin Kannukseen. Olin jo 7-vuotiaasta alkaen halunnut oman kanin, ja näin siihen vihdoinkin hyvän tilaisuuden. Allergiaoireita ei kuitenkaan pahasti ollut, ja lopulta ne katosivat täysin, joten Rayla jäi. Olen ikuisesti kiitollinen sen ihanalle kasvattajalle Maisulle siitä, että Rayla jäi kun jäikin minulle. ♥


Mikään rotukani Raipsu ei kuitenkaan ole, vaan se on esteristeytys (siinä on mm. kääpiöjänistä, venäläistä, hollantilaista ja tania). Mikäli haluat lukea enemmän Raylan kasvattajan esteristeytyksistä, klikkaa tästä! Rayla menee aika hyvin tuohon kasvattajansa sivujen kuvailuun - se on hyvin älykäs, tuntee oman arvonsa ja on viisas. Se on myös aktiiviselle päälle sattuessaan TODELLA energinen. Rayla ei ole sylikani, ei todellakaan, mutta antaa tehdä normaalit hoitotoimenpiteet ihan hyvin. Rayla itse hakeutuu sohvalle luokseni, kun haluaa - en ole koskaan yrittänytkään siitä sylikania tehdä, sillä sen luonne on minulle tuollaisenaan todella mieluinen. On kiva, että se diilaa hyvin omissa oloissaan, mutta tulee välillä pyytämään herkkuja ja seuraa minulta.

Rayla on tällä hetkellä ainoa kanini. Yksi syy, miksi se minulle tuli, oli se, ettei se oikein halunnut luonteensa vuoksi tulla toimeen muiden kanien kanssa. Se on sen verran vahvaluonteinen, fiksu ja omaa tilaa vaativa, että ihan mikä tahansa kani sille ei kaveriksi sopisi. Voi olla, että sen kaverina voisi kuitenkin toimia alistuvainen, kastroitu uros, joten saapi nähdä lähdetäänkö kevään aikana kokeilemaan haluaisiko Rayla kuitenkin kanikaverin. ;)

On ollut todella yllättävää, kuinka paljon Rayla nauttii ystäväni koirien seurasta. Kun se pääsee vapaaksi olohuoneeseen niiden kanssa, se loikkii iloloikkia, yrittää leikkiä ja seuraa niitä koko ajan...mutta tästä lisää (etenkin kuvia!) myöhemmässä postauksessa! Itse en kuitenkaan tällä hetkellä aio ottaa koiraa, joten on hieman surku Raylan vuoksi, kun se on niin iloinen koiraseurasta. Siksi olenkin miettinyt, että kelpaisiko sille kuitenkin toisen kanin seura.

Tällä hetkellä asumme Raylan kanssa Vantaalla nakuhiiri Prinssi Albertin kanssa. Tässä loppuun vielä Raylasta ulkoilukuvia eiliseltä, kun se pääsi juoksentelemaan lumihankeen ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti